Jag föddes 1962. Växte upp i Göteborg. Numera bor jag både där och på Stora Askerön. Via en yrkesbakgrund som utbildad lågstadielärare och legitimerad fysioterapeut, ägnar jag mig nu helhjärtat åt mitt konstnärskap. Genom självstudier, kurser och experiment har jag funnit ett uttryck via leran, som är oerhört detaljerat och ytterst personligt. Det kan tyckas att stegen mellan pedagog, fysioterapeut och keramik är långa, men frågan är om inte konst är lika läkande som träning och sjukgymnastik, för såväl mig som betraktaren. Sedan ett par år har jag också börjat intressera mig för silversmide.

 -"I vår tid, där samtidskonstens misantropiska inslag blivit legio, känns Gerd Frösing som en frisk sunnanvind av humor, värme och storögd förundran. Hon låter sitt maritima porträttgalleri guida oss både över och under ytan. Det är en sällsam värld av antropomorfiska fiskar och idylliskt skärgårdsliv som, utan att vara uddlös eller insmickrande, tar fasta på nutidsmänniskans skriande behov av kontemplation och rofylld lekfullhet. Även tekniskt sett är Gerds arbeten intressanta ur många perspektiv. Hon har bl a utarbetat helt egna glasyrkombinationer. Hon blandar också sin egen lera, efter hemligt recept, vilket möjliggör de fina detaljer som blivit hennes signum. Dessutom arbetar Gerd med texturer och reliefverkan i den högre skolan. Resultatet blir objekt som nästan respektlöst leker med materialet, utan att förlora keramikens tyngd och lyster.

Trots att Gerd Frösing redan etablerat sin nisch och satt så tydlig prägel på den, känns det som om hon bara är i början av sin valda bana. För en yttre betraktare står det helt klart att hennes ateljé kommer att fortsätta producera välgörande inspiration för lång tid framöver. En utpost av positiv kraft i en andefattig tid."

               

                  - Jonas. N. Englund